Ana Sayfa DEKORASYON Bebek Odası Tasarımı Nasıl Yapılmalı

Bebek Odası Tasarımı Nasıl Yapılmalı

0
Bebek Odası Tasarımı Nasıl Yapılmalı | Bebek Odası Dekorasyonu
Bebek Odası Tasarımı Nasıl Yapılmalı | Bebek Odası Dekorasyonu

Bebek odası tasarımı, anne ve babalar için en çok zaman alan konuların başında gelmektedir. Bebek doğmadan önce başlanan bu hazırlıklar, bazı durumlarda daha sonraki bir tarihte de yapılabilmektedir. Burada önerilen, bebeğin doğumundan önce odasının hazırlanmasıdır. Bebek odasına mobilya yerleştirmeden önce ilk aşama, duvarların uygun renklerde boyanmasıdır. Burada dikkat edilecek hususların başında, bebeğin odasının boyanmasında seçilecek olan boyanın renksiz ve kokusuz olmasıdır. Anti bakteriyel özellikte olan boyalar seçilmesidir. Su bazlı boya seçimi de sağlıklı bir ortamın tesis edilmesi için önem taşımaktadır. Bebek odasının sağlıklı
boyalarla boyanmasının ardından bebeğin cinsiyetine göre değişen renk ve modellerde mobilya seçimi gelecektir.

 

Bebek Odasında Sağlıklı Malzemelerin Kullanılması

 

Bebek odası tasarlanırken mobilyaların zevkli ve şık olmasının yanı sıra sağlıklı tasarımlar da olması önem taşımaktadır. Bebek odalarında kokusuz ve zararlı olmayan cila kullanımı, anti bakteriyel özellikte malzemeler kullanılması, önem taşımaktadır. Mobilyalarda toksik madde içermemesi ve bu konuda sertifikalı mobilyaların seçilmesi önem taşımaktadır. Firmalardan bu konuda alınacak güvence son derece önemlidir. Kalite kontrol sertifikalı ürünler, özellikle bebek mobilyaları için oldukça önem taşımaktadır. Bebeklerin emniyetleri her şeyden önemlidir. Bebek odalarında seçilecek yataklarda parmaklıkların sık aralıklarla tasarlanması dikkat edilecek hususlar arasındadır. Bebeklerin yatarken düşmemesi için parmaklık aralarının uygun sıklıkta olması gerekir. Ayrıca, bebeklerin el ve ayaklarının parmaklığa sıkışmaması için mutlaka belirlenmiş ölçü aralıklarında yapılmış olması gerekir.

Bebek Yataklarında Kullanılan Malzemeler

 

Bebek yataklarındaki kereste kalitesi kadar, kullanılan yatak içi tekstili de önem taşıyan hususlar arasındadır. Bebek yataklarında kullanılan tekstil, pamuklu ve bebek cildine uyumlu özellikler taşımalıdır. Bebeklerin yataklarında zararlı renklendiricilerin kullanıldığı nevresimlerden kaçınmak önem taşımaktadır. Yastıklarda kullanılan süngerler, bebek cildine uyumlu olmalıdır. Ayrıca yatakların ekonomik olması düşünüldüğü takdirde, ileride büyüyebilen yatak tasarımlarının tercih edilmesi de önerilecektir.

Bebek Odasının Yerleştirilmesinde Dikkat Edilecek Hususlar

 

Bebek odasının yerleştirilmesinde dikkat edilecek hususların başında eşyaların sabitlenmesi önem taşır. Dolap ve şifonyer gibi ağır malzemelerin duvara monte edilmesi, bebeklerin güvenliği için önem taşımaktadır. Bebeklerin yataklarının konulacağı yer de dikkat gerektiren konular içerisindedir. Cam önleri ve radyatör peteklerine yakın konan yataklar, bebekler için sağlıklı olmayacaktır. Güneş ışınlarının yakıcı tesiri bebekleri rahatsız edecektir. Ayrıca, peteklerin yanında bulunan yataklar da bebekler için çok sıcak bir ortam yaratacağından sağlık için önerilmeyecektir. Şifonyer seçerken çok fazla çekmece olması da önerilen hususlar arasındadır.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version