Ev içerisinde en fazla zaman tükettiğimiz yerlerden biridir salon. Genelde sosyal ortamlarımızın yansıttığı bu alanda konfor ve göze hoş görünen dekorasyon önem taşımaktadır. Dekoratif görüntü yaratırken genel olarak çiçekleri kullanırız. Hem hoş kokuları hem rengarenk görüntüleri ile tercih edilirler.
Bitkiler böylece hem dinginlik verir hem havayı temizler. Ruhsal olarak deşarj edici bir yanı vardır. Salonun genişliği ve eşyaların yerine göre büyük saksı bitkileri ya da küçük renkli çiçekleri alıp bakabilirsiniz. Çiçekleri salonda yere, bir masa üstüne, bir rafın üstüne yerleştirebilirsiniz.
Tabii bu arada çiçeklerin bakım koşullarını önceden bilmek önemlidir. Çünkü salon konumu itibari ile güneş alıyordur ya da çok güneş almayan bir yöndedir. Bu sebeple alacağımız bitkilerde ışık seven ya da sevmeyen özelliğe göre seçilmelidir.
Salonda Kullanılabilecek Bitki Çeşitleri Nelerdir?

Aşk merdiveni diğer adı ile Fujer, uzun yaprakları ve parlak yeşil görünümü ile salonda tercih edilen bitkilerdendir. Kullanışlı tarafı da fazlası ile güneş ışığına ihtiyaç duymamasıdır. Direk gün ışığına maruz kalmamalı, gün ışığından faydalanan bir alana yerleştirilmelidir. Saksı haftada bir kez sulanmalı yaprakları ise sabah akşam sulanmalıdır. Kış aylarında ise daha seyrek sulayabilirsiniz. İşte en popüler salon bitkileri:
- Orkide
- Areka Palmiyesi
- Paşa Kılıcı
- Sukulent Çiçeği
- Kaktüs
- Airplant Çiçeği
Orkide; pembe, beyaz, sarı renkleri ile iç dekorasyonda estetik olarak hiç tereddüt etmeden kullanabilir. Orkide de aşk merdiveni gibi yazın haftada bir kez kışın daha seyrek sulanabilir. Hava akımının fazla olduğu ortamda bulunmamalıdır. Yaprakları narin olduğundan dökülebilir.
Areka Palmiyesi diğer adı ile salon palmiyesiheybetli bitkilerdendir ve yaprakları sıktır. Güneş ışığını seven bir bitkidir. Çok sıcak havaya dayanıklıdır. Toprağı yılda bir kez değiştirilmeli, kuruyan yaprakları kesilmelidir. Aşırı soğuk veya sıcak havayı sevmez, güneşe dayanıklıdır ancak direk maruz bırakılmamalıdır. Toprağı sulanırken çamurlaşmamalıdır. Sulama toprağa yapılmalıdır.
Paşa Kılıcı iç ortamlarda havayı temizleyen özelliği vardır güneşe dayanıklı bir bitki türüdür. Soğuğa dayanıksızdır ve aşırı sulamayı sevmez. İlgili Link: Bakımı Kolay 5 Salon Bitkisi
Sukulent Çiçeği su tutma özelliğinden dolayı uzun süre su gereksinimi olmaz. Tamamen dekoratif bir bitki diyebiliriz.
Airplant Çiçeği; saksısız bir çiçektir. Güney ve Orta Amerika’da yetişen toprağa ihtiyaç duymayan Ananasgiller familyasından bir bitki türüdür. Diğer bitkilerin üzerine tutunur. Işıklı bir ortamda bulunmalıdır. Püskürtme şeklinde sulamasını yapabilirsiniz.
Kaktüs, radyasyon emici özelliği vardır. Dayanıklı ve kolay bakılabilen bir bitkidir. Çeşitli boyutları vardır. Yazın haftada iki kez kışın bir kez sulanmalıdır. Tamamen ışıktan mahrum olmaması kaydı ile biraz ışık alan bir yerde de bakabilirisiniz.
Salon Bitkileri ve Dekorasyon
Dekorasyon dediğimiz zaman aklımıza ilk olarak eşyalar, perdeler, halılar, biblo gibi süs eşyaları gelir. Çiçeklerinde bulunulan mekana kattığı renk, koku ve görünümü ile dekorasyonda vazgeçilmez bir yeri olduğu gerçektir. Özellikle bir apartman dairesinde ikamet ediyorsak bahçe, yeşillik özlemini bir nebze olsun gideren görünümü ile bizi rahatlatır. İlgili Link: Kahkaha Çiçeği Nedir ?