Splitter ile Modem ve İnternet Kullanımı
Splitter ile Modem ve İnternet Kurulumu | Dinamik Yaşam

Evde ya da iş yerinde kablolu ya da kablosuz internet bağlantısının kurulabilmesi için bir modem bir splitter  R45 ve R11 bağlantı kablolarına ihtiyaç duyulmaktadır. 

Splitter Cihazı Nedir Ne İşe Yarar?

İnternet ve telefonu aynı anda kullanabilmek için filtreleme görevi üstlenen bir cihazdır. Splitter cihazının Türkçesi frekans ayarlayıcı olmaktadır. Genel olarak yapısı kibrit kutusu büyüklüğündedir. Ayrıca Line, Phone ve Modem/Dsl olmak üzere üç adet ana girişi bulunmaktadır. Splitter cihazları gürültü gibi dış faktörlerin azaltılması için kullanılan internet için yararlı bir cihazdır.

Splitter ile Modem Bağlantısı Nasıl Yapılır? 

İlk olarak dışarıdan gelen internet ana hattı kapı girişinde splitter cihazının line girişine bağlanmalıdır. Yani dışarıdan gelen hat Line girişine, Telefon cihazı da Phone girişine bağlanmalıdır. Sonra modem ile bağlantı kurmak için dsl girişi ile modem birbirine bağlanmalıdır. Evin diğer bölümlerine de çevir sesi dağıtılmak isteniyor ise phone girişinden alınan sinyal sayesinde evdeki birçok odaya dağıtılabilmektedir.

Yapılması gereken paralel bağlantılar da bu evrede yapılmalıdır. Ancak unutulmamalıdır ki ne kadar çok paralel bağlantı yapılırsa o kadar internet hızı yavaşlayabilir. Fakat bir tane paralel bağlantı soruna sebep olmamaktadır. Modeme gidecek sinyal dsl veya modem yazılan uçtan alınıp direkt olarak modeme bağlanmalıdır. Bu şekilde bağlantı yapıldığı takdirde sinyal kalitesi bozulmayacağı için internette kayıp da yaşanmayacak ayrıca internet bağlantınızda ve hızınızda sorun oluşmayacaktır. 

Sabit Telefon Kullanılmıyor ise Ne Yapılmalıdır? 

Eğer evde sabit telefon yoksa splitter kullanmadan ana hat direkt olarak modemin dsl girişine takılmalıdır. Ya da phone girişi boş bırakılabilir. Modem kurulumunda splitter bağlantısı internet bağlantısı üzerinde sıklıkla kopma yaşanmaması için oldukça önemlidir. 

Son olarak modem kurulumu ve kablolu internet bağlantısı için Ethernet girişi (LAN) ile bilgisayar girişi için Ethernet kablosu takılmalıdır. Ethernet kabloları genellikle sarıı veya gri olmakla birlikte yaklaşık bir metre uzunluğunda olmaktadır. Modem kurulurken sorun yaşamamak için ethernet bağlantısı kullanılarak kurulum yapılabilir. Tüm bunlardan sonra artık modemin fiziksel bağlantıları kurulmuş olmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz